Google Maps Asiakastuki Suomi: Kaikki sormenpäällä

Google Maps on suosittu navigointiratkaisu, jonka tarjoaa hakukonejätti Google. Miljoonien eri puolilla maailmaa käyttämä karttatyökalu tarjoaa ilma- ja satelliittikuvia, katukarttoja ja 360° panoraamanäkymiä kaduille. Lisäksi saat reaaliaikaiset liikenneolosuhteet ja apua reitin suunnittelussa kävellen, autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Vuonna 2005 julkaistu Google Maps on saatavilla verkkoon ja älypuhelimille. Android- ja iOS- käyttöjärjestelmissä Google Maps käyttää GPS-järjestelmää (Global Positioning System), joka auttaa käyttäjiä tietämään nykyisen sijainnin ja ohjaamaan määränpäähän. Tällä hetkellä Google Mapsilla on yli miljardi aktiivista käyttäjää joka kuukausi. Sen lisäksi se kattaa 99 % koko maailmasta, ja se on rakennettu yli 200 maan tiedoilla. Päivittäin tulee yli 25 miljoonaa päivitystä yli 1 000 lähteestä tarkan ja reaaliaikaisen sijaintitiedon saamiseksi.

Google Street Viewin avulla käyttäjät voivat katsella ja navigoida katutason panoraamakuvissa eri puolilla maailmaa. Google näyttää Street View -kuvansa kartan päällä. Se näyttää myös liikennemerkit ja yritysten nimet. Satelliittinäkymä on yhteistyössä Google Earthin kanssa, ja se näyttää satelliittien ottamia korkearesoluutioisia valokuvia.

Käyttäjät voivat muokata karttojaan mukautetuilla merkeillä, viivoilla, väreillä, polygoneilla ja kuvilla. Voit luoda mukautettuja karttoja ja zoomata, nipistää, kiertää ja kallistaa karttojen tutkimiseen. Ilmeisesti Google Mapsia käytetään eniten paitsi osoitteiden paikantamiseen myös reaaliaikaisten liikennetietojen seurantaan. Käyttäjät voivat navigoida teillä ja tietää, mikä kaista olisi nopeampi käännökseltä navigoinnin avulla. Käyttäjät voivat myös käyttää ääntään etsiäkseen tietoa tai sanoakseen komentoja.

Yhden luukun ratkaisu kaikkiin Google Maps liittyviin ongelmiin

Google Maps -sivustolla käyttäjät voivat etsiä sijainteja kirjoittamalla yrityksen nimen, alueen nimen, kaupungin tai pin-koodin. Haun alla oleva pudotusvalikko näyttää sinulle parhaat tulokset. Jos tarvitset reittiohjeita, voit valita aloituskartan ja määränpään ja saada tuloksia, jotka näyttävät etäisyyden, ajan ja muut asiaan liittyvät tiedot. Näet viiveitä ja liikenneruuhkia alueellasi. Voit saada reittiohjeet kävelyyn, autoon, junaan tai pyöräilyyn. Lisäksi voit hakea tietyltä alueelta ravintolaa, hotellia, kahvilaa, huoltoasemaa, sairaalaa, parkkipaikkaa tai postia. Kun syötät alueen tai määränpään kartalle, näet kartan, joka näyttää kadut, maamerkkirakennukset, suositut paikat ja muut. Käyttäjät voivat tallentaa kartan luetteloon myöhempää käyttöä varten. Kartta voidaan jakaa myös linkin tai verkkosivustojen ja blogien upotuskoodin kautta.

Haluatko ilmoittaa virheestä kartalla? Näit väärän tien nimen, suljetun tien, puuttuvan tien, väärän osoitteen tai merkin sijainnin, voit kirjautua sisään Google Maps -tiliisi ja klikata valikosta "Lähetä palautetta". Sieltä voit muokata karttaa ja lähettää kommentteja. Jos haluat lisätä puuttuvan paikan, ehdottaa muokkausta tai muokata yritystietoja, voit tehdä saman hallintapaneelista.

Yhdistä Google Maps -tukeen yhdellä napsautuksella

Verkkosivustojen ja blogien omistajat voivat upottaa Google Maps verkkosivustoonsa näyttääkseen osoitteensa merkeillä. Yritysten omistajat voivat listata yrityksensä Google Mapsiin saadakseen näkyvyyttä ja näyttääkseen yrityksen yleiskatsauksen, ajoitukset ja yhteystiedot. Myös yritysten omistajat voivat saada uskottavuutta vierailijoiden jättämien arvostelujen avulla. Yrityksen ilmoittaminen Google Maps voidaan tehdä ilman kuluja. Jotta yrityksesi erottuu muista, voit lisätä valokuvia ja jopa mainostaa yritystä mainoksilla. Jos haluat lisätietoja tai kysymyksiä yrityksen lisäämisestä, muokkausehdotuksista, teknisistä virheistä tai muista, ota yhteyttä Google Mapsin tukeen.